Ten homes that are both industrial and welcoming in converted warehouses

For our last look bookwe have selected 10 warehouse transformations that have transformed industrial buildings into welcoming buildings houses with charm and character.

Built to store large quantities of manufactured goods, the warehouses have practical designs characterized by exposed structures and unfinished surfaces, including exposed brickwork, exposed joists, concrete floors, steel window frames and ductwork. not covered.

Their interiors are often seen as cold and unwelcoming, but their high ceilings and large open floorplans make warehouse warehouses ideal for family homes and hybrid work and living spaces.

Below, Dezeen has collected 10 examples of converted warehouse interiors that celebrate industrial details and introduce elements that transform the space into a warm and inviting home.

This is the latest in our lookbook series, which is visually inspired by the Dezeen archives. For more inspiration, check out previous lookbooks featuring bedrooms with cleverly disguised closets, neutral living rooms in warm tones that create a sense of comfort and Victorian and Georgian homes with contemporary living rooms.


The photo is by Lorenzo Zandri

Earthrise Studio, UK, by Studio McW

Architectural firm Studio McW aimed to showcase the building’s original features when converting this 1924 warehouse into a London in a house Desk and living space.

Industrial elements such as steel windows, brickwork, and exposed concrete beams contrasted with softer textures introduced into the space, including wooden floors and clay wall finishes.

Learn more about Earthrise Studio ›


Studio Andrew Trotter Designs Event Space and Penthouse at 10AM Lofts Athens
The photo is by Salva Lopez

10AM Lofts, Greece, by Studio Andrew Trotter, Gavalas Ioannidou Architecture and Eva Papadaki

This former warehouse Athens has been transformed into a penthouse and multipurpose event space by the Spanish design firm Studio Andrew Trotter and local studios Gavalas Ioannidou Architecture and Eva Papadaki.

The 1970s building has been stripped down to reveal its concrete structure. The addition of new windows and white painted walls brightened up the interior, and period furniture was used to soften the industrial look of the project.

Learn more about 10AM Lofts ›


Redfern Warehouse by Ian Moor Architects
The photo is by Rory Gardiner

Redfern Warehouse, Australia, by Ian Moore Architects

For this warehouse conversion to sydneylocal firm Ian Moore Architects stripped down the original structure and extended the building with contemporary elements indicative of its industrial past.

In the large open plan kitchen and dining area, glass louvers and windows in metal frames extend to the roof ridge and overlook an interior Court.

Learn more about Redfern Warehouse ›


Defoe Road by Paper House Project
The photo is by Rory Gardiner

Defoe Road, UK, by James Davies

James Davies, founder of the London architecture studio paper house projectwas informed by the Albert Docks of Liverpool and the Tate Modern Gallery’s Turbine Hall during the conversion of this Hackney warehouse into its own two-bedroom house.

Windows and skylights were added to flood the double-height living areas with natural light. Davies worked closely with an engineer to minimize the amount of visible structure in the open-plan interior, achieving a clean, minimalist design.

Learn more about Defoe Road ›


Living Space in St John Street Warehouse Apartment by Emil Eve Architects
The photo is by Mariell Lind Hansen

St John Street, UK, by Emil Eve Architects

Oak joinery, glazed tiles and terrazzo flooring add warmth and color to this former warehouse apartment in London, designed by the architectural studio Emil Eve Architects.

Original concrete columns have been used to zone the open-plan living space, dining room and kitchen, while partitions with built-in storage have been introduced to separate other rooms in the long and narrow apartment.

Learn more about Saint-Jean Street ›


Dirk and the Chocolate Factory by Anna & Eugeni Bach
The photo is by Eugeni Bach

Dirk and the Chocolate Factory, Spain, by Anna and Eugeni Bach

Architecture workshop Anna and Eugenie Bach designed exposed green painted metal beams to support the original structure of this former chocolate factory and warehouse.

The studio has converted the 19th-century warehouse into a family home and studio that showcases the building’s natural materials and distinctive construction, including Catalan brick coffers and timber framed ceilings.

Read more about Dirk and the chocolate factory ›


Amsterdam canal house by Thomas Geerlings of Framework Studio
The photo is by Kasia Gatkowska

Canal House, Netherlands, by Thomas Geerlings

Thomas Geerlings, creative director of the design studio Frametransformed a disused 19th century warehouse into a family home with oak floors and concrete stucco coated walls.

Although most of the interior of the dutch house was to be stripped, Geerlings retained a structural partition on the first floor, which now divides two seating areas used for dining and as work space.

Find out more about the Maison du Canal ›


Avenue Road Warehouse Conversion by Clancy Moore Architects Entrance
The photo is by Fionn McCann

Avenue Road Warehouse, Ireland, by Clancy Moore Architects

Local practice Clancy Moore Architects converted this Dublin warehouse in house and studio by organizing intimate and cozy spaces around a double height atrium.

Pops of color add warmth and character to the otherwise stark white interior, including green doors and black kitchen cabinets.

Learn more about Avenue Road Warehouse ›


Residence HM by Lim + Lu
The photo is by Nirut Benjabanpot

HM Residence, China, by Lim + Lu

Sliding steel bulkheads and bright red pipes distinguish this loft apartment in Hong Kong, which was converted from a former printing press by a design studio Lim + Lu.

Informed by New York-style lofts and surrounding industrial buildings, Lim + Lu emphasized the warehouse aesthetic with industrial-style furniture, black kitchen cabinets, and concrete tile throughout. the bathrooms.

Find out more about the HM Residence ›


Warehouse layout by Feix + Merlin
The photo is by Jim Stephenson

Hope Wharf, UK, by Feix & Merlin

Set in a former cereal store, London studio Feix & Merlin have renovated this warehouse apartment by lowering the floor level and opening the ceiling to create a double-height kitchen space and mezzanine level.

The studio designed industrial-style details in keeping with the history of the warehouse, including steel and glass railings and a concrete lunch buffet.

Learn more about Hope Wharf ›

This is the latest in our lookbook series, which is visually inspired by the Dezeen archives. For more inspiration, check out previous lookbooks featuring bedrooms with cleverly disguised closets, neutral living rooms in warm tones that create a sense of comfort and Victorian and Georgian homes with contemporary living rooms.


Source link

Comments are closed.